Tu ești cel mai important om de pe planetă

Ne apropiem rapid de vacanțe și multi deja intrăm într-o stare diferită. Ne odihnim mai mult, ne relaxam, petrecem timp cu familia, mergem într-o vacanță, stăm pur și simplu nefăcând nimic altceva decât să fim! Paradoxal dar exact astfel de momente te fac să fii mai productiv.

Știința a demonstrat de mult timp deja că pentru a deveni mai eficienți, cheia constă nu în a munci mai mult ci în a munci mai puțin dar mai inteligent, celebrul ”work smarter not harder!

Chiar și pentru cei foarte ocupați ajută dacă își fixează în agenda încărcată o întâlnire cu ei înșisi de 15 min în fiecare zi! Ia-ți o întâlnire cu tine în fiecare zi! Dacă lucrezi la birou și vine contabila peste tine, îi acorzi timp pentru că nu-i așa, este contabila ta și se ocupă de banii tăi! Dacă sună un furnizor îi acorzi timp pentru că astfel îți menții costurile de achiziție la un nivel mai scăzut! Dacă sună un client, îi răspunzi pentru că sigur, este un Client, îți cumpără produsele și serviciile! Și uite astfel se întâmplă că într-un mod perfect justificat de fiecare dată și impecabil sub aspect logic (pentru că vrei să fii productiv), ajungi pe ultimul loc al priorităților zilnice! Toți și toate sunt (mai) importante și urgente luate separat iar pe tine te lași la urmă! Și îți zici mereu că este doar pentru acum, doar pentru azi, poți oricând să te ocupi de tine! Oare? Indiscutabil pot fi 1-2-3 zile în care nici să nu ai timp să respiri! Dar nu este o problemă de viață și moarte, este cel mai adesea o problemă pe care ți-ai creat-o singur/ă datorită deciziilor pe care le-ai luat și modului în care ai ales să te percepi!

Totul începe însă de aici, de la modul în care te percepi: ești până la urma cel mai important om de pe planetă pentru tine, alaturi de familie și cei dragi! Dacă nu te consideri important pentru tine în fiecare zi, pur și simplu nu ești important deloc! Nu mâine devii important pentru tine, ești deja de acum! Azi este ziua în care strălucești! Și azi, din fiecare zi!

Redescoperă-ți identitatea, revalorifică-te pe tine! Dacă furnizorul tău este important, și tu este important/ă: acordă-ți cel puțin același drepturi pentru că doar în acest fel poți crea valoare!

 

Cum să devii productiv făcând mai puțin

Este perioada în care ne reechilibram și în care avem mai mult timp pentru noi, reinterând motivele adevărate pentru care trăim! Și pentru că oricum iei o scurtă pauză, folosește-o pentru a afla ce vrei cu adevărat și pentru a face niște schimbări în modul în care trăiești! Începe prin a-ți rezerva în fiecare zi, zi de zi de aici înainte indefinit, o întâlnire de 15 minute cu tine și cu gândurile tale: zinic! Să apară în agenda ta așa cum apar și alte întalniri programate deja poate pentru Ianuarie sau chiar Februarie! Schimbarea nu se produce neapărat peste noapte și nu vei realiza totul într-o zi! Dacă vrei să îți aparții mai mult și în același timp să fii mai eficient, a te opri brusc ar putea însemna să creezi o mulțime de probleme pe care deisgur tot tu va trebui apoi să le rezolvi. Dar dacă ai ales să schimbi ceva, cele 15 minute zilnic pot reprezenta un început bun! Alege un moment potrivit, recomandat este să fie în a doua parte a zilei, dupa iureșul dimineților când oricum venim cu energia de a face! O perioadă bună pentru întâlnirea zllnică cu tine și cu planurile tale este între 15-18! Blochează-ți deci în agendă acest sfert de oră în acest interval. Foloște timpul pentru A NU FACE NIMIC altceva decăt să iei o pauză și să o petreci cu tine și gândurile tale! Vei deveni cu certitudine mai odihnit/ă, mai calm/ă, mai clarificat/ă și orientat/ă spre ce este important doar pentru că ai știut să te oprești puțin şi să vezi lucrurile în perspectivă! Paradoxal, dar exact asta te va face mai productiv/ă! Nu te mai gândi la productivitate ca fiind capacitatea de a face cât mai multe lucruri în cât mai scurt timp: contează mult mai mult care sunt acele activități, natura lor și capacitatea lor de a schimba lucrurile decât câ sunt multe! Pentru că nu este important să faci lucruri la întâmplare, ci să le faci doar pe acelea care contează și care schimbă ceva și care au impact! Ori exact pe acestea le ratăm adesea din cauza că urgențele cotidiene se impun chiar dacă sunt mici furtuni într-un pahar cu apă și ajungem să nu mai vedem pădurea din cauza copacilor!

Stabilește-ți acum întâlnirea cu tine și cu gândurile tale!


INTRĂ AICI PENTRU TEHNICI AVANSATE DE MANAGEMENTUL TIMPULUI ȘI PRODUCTIVITATE PERSONALĂ