Doar enegizați de pasiune atingem excelența!

Viteza cu care se întâmplă astăzi lucrurile este uimitoare: dacă înainte erau necesari 5-7 ani de zile pentru a scoate un nou model de maşină de exemplu, de la proiectare până la vânzare, astăzi acest ciclu s-a scurtat la 1-2 ani! Avem calculatoare puternice, infrastructură, comunicaţii, etc…totul merge mai repede. Şi dacă ceva atât de complex precum este o maşină se face practic pe loc, ce se va întâmplă în viitor pe măsură ce technologii noi precum imprimantele 3D vor accelera şi mai mult ritmul? Vrem mai mult şi mai bine dar trebuie să ţinem pasul!

Odată cu viteza însă, a crescut şi complexitatea pentru că a venit la pachet cu numărul mare de opţiuni dintre care putem alege. Dacă în trecut existau un număr relativ redus de opţiuni pentru oricine să facă orice, astăzi acest număr este de 10 ori mai mare! Cineva se poate naşte în India şi poate ajunge Inginer în Brazilia! Problema nu mai este că nu avem de unde alege ci că avem prea multe opţiuni şi adesea ajungem să nu ştim ce vrem cu adevărat pentru că viteză ne împinge de la spate să acţionăm! Şi (re)acţionăm dar fără să gândim profund! Şi ajungem să facem lucruri care nu ne reprezintă cu adevărat și fără pasiune! În cazurile fericite, devenim buni în ele şi chiar ajung să ne placă, dar niciodată nu vor reprezenta adevăratul nostru potenţial. În cea mai mare parte a cazurilor însă, devenim buni şi ne facem datoria, dar nu ne place cu adevărat. Şi într-un număr deloc neglijabil, ceea ce facem şi pentru cine facem nu ne place deloc. Inerţia, necesităţile financiare, disconfortul de a începe dinnou ne ţin în loc şi nu facem nicio schimbare iar ceea ce era o oportunitate devine cu anii un vis nostalgic. Dar niciodată nu este târziu să te trezeşti! Steve Jobs spunea: “People With Passion Can Change The World”! Da, pentru că nu există motor mai puternic decât Pasiunea de a face ceea ce iubeşti şi te reprezintă! Pasiunea aduce determinarea şi energia de a depăşi orice obstacole, chiar şi pe cele imposibile! Dar pasiunea vine doar pentru şi în relaţie cu ceea ce vrei să faci cu adevărat!

 

Schimbă-ți viața!

Opreşte-te acum! Chiar acum în această clipă şi respiră adânc de 3 ori şi gândeşte-te 5 minute la ceea ce faci:

Întreabă-te dacă îţi cunoşti cele mai importante 5 obiective în viaţă? Le poţi numi fără ezitare?

Şi dacă poţi numi fără ezitare cele mai importante obiective pentru ţine, garantezi că tot ce faci este în relaţie cu şi serveşte aceste obiective? Pentru că dacă nu, dacă îţi petreci o mare parte din timp făcând altceva decât ceea ce serveşte aceste obiective, atunci acesta este un test şi o dovadă că NU acestea sunt obiectivele tale, altfel cum ai putea să le ignori?

Şi dacă îţi ştii cele mai importante obiective şi tot ce faci serveşte aceste obiective, acţiunile concrete pe care le faci îţi plac cu adevărat? Eşti exact în locul în care îţi doreşti?

Este cazul să schimbi ceva? Ce poţi îmbunătăţi?

Această este viaţă pe care vrei să o duci pentru restul vieţii?

Lasă acest post pentru 5 minute şi gândeşte-te! Te aştept aici şi continuăm. Retrage-te 5 minute în tine, în lumea ta şi meditează!

PAUZĂ DE GÂNDIRE 5 MINUTE!

Acum ar trebui să fii puţin mai clarificat/a! Poate nu au fost de ajuns 5 minute, caz în care ia-ţi timpul de care ai nevoie şi meditează la acest subiect! Sau poate au fost de ajuns aceste 5 minute ca să descoperi că ai la ce să te gândeşti şi că merită să te apleci asupra subiectului. Ieşi într-o seară la o plimbare solitară sau stai în fotoliul tău preferat şi gândeşte-te: descoperă cine eşti şi ce vrei de la viaţă! Generează un plan de schimbări şi apoi pune nişte termene de realizare. Când ştii ce vrei totul devine posibil! Vezi aici un scurt videoclip cu Steve Jobs despre Pasiune!


INTRĂ AICI PENTRU TEHNICI AVANSATE DE MANAGEMENTUL TIMPULUI